Oamenii  „vânează șoarecii” ascunși în casa de secole și, de-a lungul timpului, și-au împărtășit trucurile, sfaturile și poveștile vechi despre cum să scapi de șoareci în mod natural.

Dar câte dintre acestea sunt pur și simplu mituri și care sunt soluțiile de control impotriva soarecilor pentru a duce la evacuarea acestor rozătoare?

Dacă sunteți îngrijorat, este posibil să aveți o infestare cu șoareci, contactați Colas srl . Experții noștri certificați vă oferă soluții rapide, eficiente  pentru a scăpa de șoareci .


Există repelenți naturali ai șoarecilor care funcționează?

Majoritatea repelenților naturali ai șoarecilor la care v-ați gândi de obicei, cum ar fi menta, bilele de molii, nu fac de fapt foarte mult pentru a rezolva o infestare a șoarecilor.

Este posibil să observați un efect temporar pe termen scurt - văzând mai puține rozătoare în jur, dar aceste metode nu vor elimina definitiv șoarecii din locuința dvs. sau din sediul afacerii.

Șoarecii au nevoie doar de puțină mâncare (aproximativ 3g pe zi) și material de cuibărit. Odată ce au găsit un loc sigur și cald, departe de prădători, nu se vor mișca afară.


 Va tine naftalina soarecii departe?

Plasând naftalină lângă un cuib de șoarece, le va descuraja, deoarece naftalina (o substanță albă puternic mirositoare)  reduce capacitatea celulelor sanguine de a transporta oxigen și va afecta șoarecii.

Cu toate acestea, cantitatea de naftalină este mult prea mică. Este suficient pentru a descuraja molii și alte insecte, dar nu are un impact vizibil asupra rozătoarelor. Chiar dacă ar fi iritați de mirosul de naftalină din apropierea cuibului lor, șoarecii ar roade pur și simplu o altă intrare pentru a le evita.


Uleiul de mentă respinge șoarecii?

Există un alt mit care presupune că, deoarece șoarecii sunt destul de sensibili la mirosuri, concentrații mari de ulei de mentă (care este destul de puternic) le vor supăra mirosul și vor descuraja șoarecii de acasă.

Menta poate ajuta la reîmprospătarea casei (și poate masca mirosul problemei rozătoarelor), dar cu siguranță nu va scăpa de locuitorii dvs. Șoarecii au un simț al mirosului puternic, identificând mirosurile specifice și făcând distincția între mirosul alimentelor și mirosul prădătorilor.

Uleiul de mentă îi poate irita o vreme, dar nu va descuraja șoarecii de la proprietatea dumneavoastră. La fel ca în majoritatea gazelor și fumului, mirosul de uleiuri de mentă se va disipa în cele din urmă și nu va mai afecta zonele solului locuite de șoareci.


Funcționează repelerele cu ultrasunete pentru rozătoare?

Există multe modele de dispozitive cu ultrasunete pe piață, dar eficacitatea pe termen lung a fost întotdeauna discutabilă.

Dispozitivele de respingere cu ultrasunete emit sunete de înalta frecvența despre care producatorii susțin ca reduc infestarea cu daunatori în gospodarie, dar testele de laborator au aratat ca majoritatea acestor dispozitive nu funcționeaza așa cum este publicat, încalcând regulile FTC.

Studiile concepute pentru a investiga eficacitatea repelenților cu ultrasunete au dat rezultate mixte. 

Clientii  sunt sfatuiți sa cerceteze anumite marci înainte de a achiziționa un dispozitiv de respingere cu ultrasunete. 

Proprietarii de case care au probleme cu daunatori ar trebui sa se bazeze pe un dispozitiv Profesional care este certificat si  care îi poate ajuta sa scape de acesti daunatori.


Cum să respingi șoarecii ?

Când vine vorba de respingerea rozătoarelor precum șoarecii, prevenirea este cheia. Există câteva lucruri pe care le puteți face singur pentru a descuraja șoarecii în mod natural și pentru a vă ajuta să vă protejați spațiile împotriva vizitatorilor cu blană nedoriti.

Păstrați proprietatea în stare bună

Verificarea atât a interiorului, cât și a exteriorului casei dvs. pentru eventuale puncte de intrare și apoi sigilarea acestora pentru a bloca accesul ușor la șoareci este primul pas.

Șoarecii sunt alpiniști grozavi care escaladează suprafețe aspre și verticale. Nu uitați să verificați dacă există goluri  pe acoperiș și la mansardă, nu doar lângă pământ. Pentru mai multe sfaturi despre cum să descurajați șoarecii, consultați pagina noastră www.rozatoare.ro

Păstrați lucrurile curate și ordonate

Șoarecii se hrănesc puțin și deseori, având nevoie doar de aproximativ 3g de alimente pe zi pentru a supraviețui , niște firimituri încastrate între aragaz și dulap și acel biscuit pe jumătate mâncat uitat de mult pe marginea canapelei este mai mult decât destul!.

Aceasta înseamnă să vă păstrați proprietatea curată, astfel încât să nu rămână firimituri sub frigidere, aragaz, canapele etc ... este vital pentru a le refuza mâncarea. Șoarecii sunt sensibili la miros, astfel încât păstrarea alimentelor în recipiente etanșe rezistente (sticlă, metal sau plastic rezistent) va face mai puțin probabil ca acestia să miroasă mâncarea din interior, dar dacă o găsesc, rozătoarele nu vor putea roade cu ușurință ambalajul pentru a ajunge la mâncare.

Control profesional al soarecilor

Eliminarea unei infestări de șoareci stabilite va necesita probabil cunoștințele, expertiza și experiența unui profesionist de dăunători pentru a rezolva problema în mod eficient și în siguranță.

Tehnicienii noștri certificați COLAS SRL  sunt specialiști în combaterea rozătoarelor. Folosesc produse profesionale de control CERTIFICATE impotriva daunatorilor pentru a elimina în mod eficient o infestare de șoareci, oferind în același timp o soluție pe termen lung .

Colas srl este prima firma din Romania care comercializeaza din 1992 in sistem profesional aparate cu ultrasunete impotriva daunatorilor.

Experienta in domeniu de peste 29 ani!