Daca sunteti in cautarea unui dispozitiv netoxic de alungare a daunatorilor din casa dvs, un dispozitiv de respingere cu ultrasunete este o alternativa excelenta fata de serviciile costisitoare de combatere a daunatorilor sau de capcanele chimice periculoase.

Aceste dispozitive sunt concepute pentru a respinge daunatorii capabili sa auda frecvente ultrasonice, dar urechile umane nu pot auzi sunetele.

Faceti locuinta dvs. mai putin atractiva pentru  rozatoarele și insectele care raspândesc bolile in casa dvs.

Echipa COLAS dorește sa va simplifice experienta de cumparare oferindu-va toate informatiile de care aveti nevoie pentru a face alegerea finala. Am creat acest ghid de cumparaturi cu o prezentare generala a dispozitivelor de eliminare a daunatorilor cu ultrasunete, pentru a va ajuta sa va protejati casa de daunatori.


CUM FUNCTIONEAZA DISPOZITIVELE DE RESPINGERE CU ULTRASUNETE?

Dispozitivele cu ultrasunete nu sunt deosebit de utile pentru furnici și paianjeni.

Aceste dispozitive descurajeaza daunatorii cu sunet de inalta frecventa, frecvente mai mari de 20.000 hertz. Oamenii nu pot auzi sunetul emis de aceste dispozitive, dar unele animale și insecte sunt pe deplin capabile sa capteze unde sonore ultrasonice. Sunetul puternic variaza de la iritant la mortal, in functie de puterea dispozitivului in cauza. Dispozitivele cu ultrasunete sunt alimentate de electricitate și sunt disponibile in modele plug-in sau cu baterie.

Este important sa retineti ca acest tip de dispozitiv nu este eficient impotriva tuturor daunatorilor. Anumite insecte, precum furnicile, sunt mai rezistente decât altele când vine vorba de frecvente cu ultrasunete. Unele studii au aratat, de asemenea, ca dispozitivele cu ultrasunete pot atrage chiar și creaturi (cum ar fi tântarii) in locuinta dvs. Pozitionarea și utilizarea corecta a acestor unitati este cel mai bun mod de a maximiza eficacitatea, dar nu va gânditi la aceasta ca la o solutie instantanee la problemele daunatorilor. Este nevoie de timp pentru a se ajunge la efectul dorit.

DISPOZITIVE DE RESPINGERE CU ULTRASUNETE FATA DE ALTE METODE DE COMBATERE A DAUNATORILOR

De ce sa alegeti o unitate cu ultrasunete decât otrava sau capcane ? Iata principalele argumente pro și contra acestui tip de produs.

Pro:

  1. Accesibil: aceste dispozitive sunt mai ieftine in comparatie cu serviciile profesionale de combatere a daunatorilor.
  2. De lunga durata: nu este nevoie sa inlocuiti dispozitivele. Odata ce ati achizitionat un dispozitiv il veti putea utiliza ori de câte ori doriti.
  3. Mai sigur decât substantele chimice: va faceti griji ca va expuneti copiii sau animalele domestice la substante toxice precum otrava pentru șobolani? Dispozitivele cu ultrasunete nu sunt toxice și nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana.
  4. Poate fi folosit oriunde: puteti utiliza un dispozitiv oriunde aveti nevoie de el. Otrava pentru soareci si sobolani nu o puteti folosi in toate locurile.
  5. Fara mizerie: capcanele și otrava ucid daunatorii din interiorul casei dvs. și va pot lasa cu mirosuri persistente. Dispozitivele cu ultrasunete sunt concepute pentru a tine daunatorii in afara casei.
  6. Simplu de utilizat: nu este necesara configurarea. Doar conectati o unitate și uitati de ea.

Contra:

  1. Nu functioneaza la toti daunatorii: nu toate insectele și animalele sunt descurajate de acest tip de produs.
  2. Gama limitata: mobilierul și peretii blocheaza undele sonore, in unele incaperi aveti nevoie de mai multe dispozitive pentru acoperirea completa a casei dvs.


SFAT EXPERT

Utilizati capcane impreuna cu dispozitive cu ultrasunete pentru o eficienta maxima.


 TIPURI DE DISPOZITIVE DE RESPINGERE CU ULTRASUNETE

Puteti selecta un dispozitiv de respingere cu ultrasunete in functie de daunatorii pe care ii descurajeaza, de tipul de mediu pentru care este proiectat sau de sursa de alimentare.

Unele dispozitive de respingere sunt concepute pentru a descuraja anumite tipuri de daunatori, cum ar fi insectele sau rozatoarele. Altele sunt concepute pentru a viza toate creaturile urâte care ar putea sa va invadeze proprietatea. Repelerele mai mari sunt facute pentru a controla populatiile de cerbi și pisici.


Locatie

Puteti alege un dispozitiv de respingere a daunatorilor pentru a fi utilizat in aer liber sau in interior. Evitati sa utilizati o unitate in aer liber daca problema daunatorilor este in principal in interior. S-ar putea sa-ti conduci creaturi nedorite in casa ta!

Putere

Cele mai frecvente sunt unitatile plug-in. Acestea sunt mici, discrete și ușor de conectat la orice priza electrica din jurul casei. Optiunile cu cablu sunt mai mari și ofera de obicei mai multa acoperire, dar veti avea nevoie de o priza accesibila in apropiere. Daca nu aveti o priza electrica amplasata in mod convenabil, un dispozitiv de respingere cu baterie va permite sa plasati cu ușurinta o unitate oriunde in casa dvs.


 LUATI IN CONSIDERARE ACEȘTI FACTORI INAINTE DE A CUMPARA

Asteptarile tale

Dispozitivele cu emisie de inalta frecventa sunt cele mai bune pentru a controla problemele ușoare ale daunatorilor și pentru a preveni ca rozatoarele sa iși stabileasca domiciliul in locuinta ta.

Cele mai eficiente dispozitive sunt cele care pot fi setate si in modul audio, astfel de ex. daca așezati dispozitivul in podul casei, veti avea un sunet  care va radia uniform in tot spatiul și va oferi o acoperire uniforma pentru a alunga eficient rozatoarele din acel spatiu..


Rezistenta și acoperire

In cea mai mare parte, un dispozitiv mai mare este mai puternic și ofera o acoperire mai mare. Plasarea corecta a dispozitivului de respingere va maximiza performanta acestuia. O unitate plasata incorect, indiferent de dimensiune, nu va functiona la fel de bine. Sunetul emis de aceste dispozitive nu circula prin pereti. Daca șoarecii devoreaza continutul camarii dvs., dispozitivul de respingere nu va fi util daca il pozitionati incorect. Probabil ca veti avea nevoie de mai multe dispozitive pentru o acoperire maxima.

APARAT INDUSTRIAL ULTRASONIC 1200    APARAT PROFESIONAL ULTRASONIC 500  APARAT PROFESIONAL ULTRASONIC 300