De ce să alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor si sobolanilor (rozatoarelor)?   


Soarecii și șobolanii sunt purtători de boli periculoase. Aceștia pot pătrunde în casă prin găuri de aerisire din perete sau prin orice fisură în colțurile casei. 


Dacă locuiești într-o zonă invadată de șoricei, un aparat cu ultrasunete anti rozătoare este ideal pentru tine. Cu toate acestea, numai cel mai bun va putea funcționa în mod eficient.

Cum alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare ?


In ultima perioada au aparut tot felul de modele de aparate impotriva rozatoarelor fabricate in China la preturi mici dar eficienta zero.


Dacă este prima dată când achiziționezi un astfel de dispozitiv probabil că nu ești sigur cum funcționează și ce poate să facă într-adevăr. Pentru a face o alegere pe care să nu o regreți însă, este necesar să fii bine informat.


Puterea emisiei precum și funcțiile suplimentare pot fi factori care influențează foarte mult prețul unui astfel de aparat. De asemenea, înainte de a face o achiziție este bine să cântărești bine avantajele și dezavantajele acestui tip de aparat.


Avantaje

- Investiție unică – deși prețul de achiziție este ceva mai mare, în general nu este nevoie să înlocuiești aparatul cu ultrasunete deoarece te poate servi toată viața.

- Nu consumă deloc electricitate,

- Ușor de folosit – și este însoțit de instrucțiuni clare de cele mai multe ori. Pot funcționa pe bază de baterii sau direct conectate la o priză.

- Siguranță – în comparație cu alte forme de eliminare a rozătoarelor nedorite, cum ar fi substanțele chimice sau otrava, un astfel de dispozitiv nu este dăunător pentru animalele de companie sau pentru oameni.

- Preț – nu sunt foarte scumpe și pot fi găsite foarte ușor online.

- Mediul înconjurător – nu este afectat de folosirea unui astfel de aparat deoarece nu se emit substanțe chimice.

- Diversitate – cele mai bune aparate cu ultrasunete anti-rozătoare, pot funcționa și împotriva insectelor precum: gândacii de bucătărie, muștele sau chiar țânțarii

Modul de Functionare

Îți va fi mult mai ușor să alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare dacă îi vei înțelege mecanismul de funcționare.

Aceste aparate emit sunete la frecvențe foarte mari, între 20 000 și 35 000 de kHz, sunete ce nu pot fi percepute de urechea umană, dar care sunt deranjante pentru rozătoare.


De asemenea, câinii, pisicile sau păsările, nu vor fi afectate de acțiunea acestor unde sonore.

Efectul ce poate fi provocat dăunătorilor poate fi drastic. Sunetul va cauza confuzie, convulsii sau chiar moarte în unele cazuri.

Acesta este motivul pentru care în primele 10 zile de la activarea aparatului, rozătoarele care și-au făcut cuiburi ar putea fi agitate si ar cauza mai mult zgomot în disperarea de a părăsi locația pentru a găsi una mai sigură.


Distanța acoperită


Recomandăm să cumperi un aparat împotriva soarecilor si sobolanilor care să aibă o acoperire completă în privința distanței. Astfel vei salva din cheltuieli și eficiența va crește.


Și alți factori pot influența distanța la care poate acționa aparatul. Dacă vorbim de un dispozitiv cu priză, înălțimea la care poate fi amplasat va influența mult eficiența acestuia, de aceea este bine să ții cont de sugestiile producătorului.


De asemenea, dacă în fața acțiunii aparatului se află corpuri de mobilă voluminoase, undele sonore vor pătrunde mai greu. De asemenea, trebuie să ți cont dacă aparatul este conceput pentru interior sau exterior.Firma Colas SRL comercializeaza din 1992 dispozitive cu ultrasunete de cea mai inalta calitate.