Prevenirea infestarii cu soareci la interior

Majoritatea soarecilor si sobolanilor se nasc in interiorul locuintelor, de cele mai multe ori in podul casei. Cat timp sunt in interiorul peretilor, acestia pot roade firele de electricitate pericol care duce la incendiu si cablurile de internet, iar daca aceste lucruri nu erau destul de rele sobolanilor le place sa-si insemneze teritoriul, iar acest lucru este facut cu ajutorul urinei si excementelor, fapt ce in primul rand nu-i igienic si atrage alti sobolani din zona. Acestia raspandesc boli si se inmultesc foarte repede.

Pentru orice om responsabil este evident ca daca ai soareci sau sobolani in casa ori in apropierea casei TREBUIE sa faci orice pentru a scapa de ei. Dar ce metode sunt cele mai eficiente si sigure pentru oameni in acelas timp?

Poti folosi otrava

Este probabil primul gand care iti vine in mint atunci cand iti dai seama ca ai soareci. Sigur, otrava poate sa fie eficienta si sa ucida cateva animale. Apar insa unele probleme:

  • stiai ca soarecii si sobolanii sunt suficient de inteligenti incat sa verifice daca mancarea este otravita? O colonie mai mare isi va trimiet cel mai slab/bolnav individ sa manance primul, apoi vor astepta sa vada ce se intampla. Daca acesta moare, se vor feri de mancarea otravita cu mare atentie.
  • Otrava poate fi periculoasa si pentru alte animale de casa, iti poate ucide pisica sau cainele (sau pe ale vecinului), sau poate fi gasita de copii.
  • Chiar si atunci cand otrava este eficienta, trebuie sa arunci cadavrele animalelor moarte, iar acest lucru poate in sine sa fie periculos. Multe boli se transmit chiar asa.

Poti sa iti iei o pisica

Iat o idee buna, dar pisica nu va face fata daca este vorba de sobolani. In plus, unele boli se pot transmite si la pisici, iar apoi mai departe la om. 


Exista si o solutie moderna si eficienta, testata indelung in tari mai dezvoltate

Aceasta metoda este perfect naturala si infailibila. Reuseste sa indeparteze rozatoarele (si insectele) in mod eficient, fara a fi in vreun fel periculoasa pentru oameni sau pentru animalele domestice.

Rozatoarele au auzul sensibil si nu pot suporta ultrasunetele. Le este biologic imposibil sa reziste mult timp in locurile in care aceste ultrasunete sunt prezente. Dupa un interval de timp de cateva zile (in anumite cazuri o saptamana sau mai mult) vor abandona definitiv zona respectiva. In acest fel scapi de problema, nu ai de-a face cu hoiturile lor, nu iti pui in pericol animalele de casa si nu expui copii la otravuri.